..zorg(t) voor iedereen

Zorgeloos thuiswonen

Om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen, biedt Huis ter Leede onder andere:

  • Huishoudelijke ondersteuning
  • Wijkverpleging
  • Begeleiding, individueel of in de groep (dagbesteding)

Wat mag u van ons verwachten?

Bij ‘zorg aan huis’ kunt u denken aan: hulp bij het halen van boodschappen, schoonmaakwerkzaamheden, verzorging van kinderen, helpen bij douchen en aankleden. Voorbeelden van verpleging zijn: wondverzorging en het toedienen van medicijnen. Ook begeleiding bij de daginvulling behoort tot de mogelijkheden.

Zorg aan huis kan uiteenlopen van enkele uren per week tot meerdere keren per dag. Verzorging en verpleging zijn 24 uur per dag mogelijk. Onze medewerkers komen eventueel ook ´s avonds of ´s nachts bij u langs. Wij adviseren u graag over alarmering, zodat u ons in noodgevallen snel kunt bereiken.

Zorg aan huis stelt u in staat zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Onze zorgverlening is niet alleen gericht op ouderen, maar is toegankelijk voor iedereen. Voor jongeren is het vaak een voordeel dat het gezin compleet blijft. Zorg binnen de eigen vertrouwde omgeving, geeft meestal extra rust in de gezinssituatie.

Uw persoonlijke wensen en welzijn staan bij onze zorgverlening centraal. Onze medewerkers staan 24 uur per dag voor u klaar. Zij hebben gerichte opleidingen gevolgd. Zij beschikken bovendien over een grote dosis praktijkervaring.

Thuiszorg valt onder de zorgverzekeringswet of WMO. Om thuiszorg te krijgen, heeft u altijd een indicatie nodig. Deze indicatie wordt afgegeven door een wijkverpleegkundige. Een wijkverpleegkundige van Huis ter Leede kan dat doen. De wijkverpleegkundige stelt samen met u vast welke zorg u nodig heeft.

U betaalt voor wijkverpleging geen eigen bijdrage. Voor WMO wordt wel een eigen bijdrage betaald. Bent u onder behandeling van een specialist en is verpleging thuis onderdeel van de behandeling? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten vanuit de basisverzekering. U heeft dan een verwijzing nodig van uw specialist.

Wij bieden ook particuliere thuiszorg. U heeft dan geen verwijzing van een specialist of indicatie nodig. De kosten van de zorg betaalt u volledig zelf.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, neemt u dan contact op met Zorgservice, (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur) via tel. 0345 - 614241 of zorgservice@huisterleede.nl

Huis ter Leede biedt wijkverpleging in de volgende plaatsen:

Acquoy

Hei- en Boeicop

Nieuwland

Arkel

Heukelum

Oisterwijk

Asperen

Kedichem

Schoonrewoerd

Everdingen

Leerbroek

Spijk

Giessenlanden

Leerdam

Vuren

Gorinchem

Lexmond

Vianen

Hagestein

Meerkerk

Zijderveld

 

Asch

Heeselt

Rijswijk

Beesd

Hellouw

Rumpt

Beusichem

Herwijnen

Tiel

Bruchem

Ingen

Tricht

Buren

Kapel-Avezaath

Tuil

Buurmalsen

Kerk-Avezaath

Varik

Culemborg

Kerkdriel

Velddriel

Enspijk

Maurik

Waardenburg

Erichem

Meteren

Wadenoijen

Est

Neerijnen

Zaltbommel

Geldermalsen

Ophemert

Zoelen

Gellicum

Opijnen

Zoelmond

Haaften

Rhenoy

 


Huishoudelijke ondersteuning
Huis ter Leede heeft een overeenkomst tot het leveren van (WMO) huishoudelijke ondersteuning in Ameide, Arkel, Everdingen, Gorinchem, Hei en Boeicop, Hagestein ,Hoogblokland, Hoornaar, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Lexmond, Meerkerk , Nieuwland, Oosterwijk (Schelluinen), Schoonrewoerd, Vianen, Zijderveld.

De huishoudelijk ondersteuner zorgt ervoor dat de huishoudelijke taken als stofzuigen, ramen zemen en bed opmaken voor u worden gedaan. De indicatie voor de huishoudelijke zorg vraagt u aan bij uw gemeente (afdeling WMO). De gemeente neemt vervolgens contact op met ons als zorgaanbieder en wij zullen zorg dragen voor een huishoudelijk hulp op de dag en tijd die u wenst.

Aanvragen van zorg

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden, neemt u dan contact op met Zorgservice, (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur) via tel. 0345 - 61 42 41 of zorgservice@huisterleede.nl

Zorg thuis