Mogelijkheden

De appartementen bevinden zich op de begane grond, in het gedeelte met de drie woonlagen. Vlak bij het Ontmoetingsplein van Huis ter Leede, dat binnendoor bereikbaar is. Dit kan prettig zijn voor de naasten en indien mogelijk ook voor de gast die verblijft in het hospice. Hier kan men terecht voor bijvoorbeeld een kop koffie of een maaltijd. In het appartement is een huiskamer met keukentje, een aparte slaapkamer en de mogelijkheid voor een naaste om te overnachten.

Het hospice van Huis ter Leede heeft een protestant christelijke identiteit.  De zorg wordt geleverd vanuit een christelijke levensvisie. Eerbied voor het leven is daarin van grote betekenis. Er is aandacht voor vragen rondom levenseinde, zingeving, angst en het verwerkingsproces. In alles staan uw persoonlijke wensen en die van uw naaste centraal. De geestelijk verzorger van Huis ter Leede is indien gewenst bereikbaar voor gasten, naasten, zorgvrijwilligers en medewerkers.

Zorgprofessionals en -vrijwilligers

In het hospice wordt alle zorg samen met de gast en de naasten overlegd. De wensen van de gast staan centraal. De zorg is dag en nacht in handen van zorgprofessionals die ondersteund worden door goed opgeleide zorgvrijwilligers. Zij zijn er als sterven tastbaar wordt voor onze gasten en hun naasten en proberen een huiselijke sfeer te creëren, met aandacht en zorg.