Mogelijkheden

Hospice Huis ter Leede bestaat uit een ruim appartement, voorzien van een woonkamer met pantry, badkamer en een aparte slaapkamer. De woning is volledig ingericht, maar u kunt vanzelfsprekend persoonlijke bezittingen meenemen, om u zo goed mogelijk thuis te voelen. Familie en betrokkenen zijn 24 uur per dag van harte welkom. Voor hen bestaat de mogelijkheid om eventueel te overnachten op het appartement.

Het hospice is gevestigd op de 3e etage. Hier bevinden zich ook meerdere appartementen voor langdurige zorg, een gemeenschappelijke huiskamer met keuken en een ruim balkon. Tevens kunt u, uw familie of naasten, gebruik maken van de algemene faciliteiten van Huis ter Leede, zoals o.a. het Ontmoetingsplein met restaurant op de begane grond, en de beschutte tuin met terras achter het gebouw.

Het hospice van Huis ter Leede heeft een protestant christelijke identiteit.  De zorg wordt geleverd vanuit een christelijke levensvisie. Eerbied voor het leven is daarin van grote betekenis. Er is aandacht voor vragen rondom levenseinde, zingeving, angst en het verwerkingsproces. In alles staan uw persoonlijke wensen en die van uw naaste centraal. De geestelijk verzorger van Huis ter Leede is indien gewenst bereikbaar voor gasten, naasten, zorgvrijwilligers en medewerkers.

Zorgprofessionals en -vrijwilligers

De zorg is dag en nacht in handen van zorgprofessionals, die ondersteund worden door goed opgeleide zorgvrijwilligers. Zij zijn er als sterven tastbaar wordt voor onze gasten en hun naasten en proberen een huiselijke sfeer te creëren, met aandacht en zorg.