Mogelijkheden

Dagbesteding ’t Anker

Dagbesteding ’t Anker biedt een gestructureerde dagindeling door gediplomeerde activiteitenbegeleiders. De vaste structuur zorgt voor een herkenbaar dagritme. Dagbesteding kan helpen om langer zelfstandig thuis te wonen en een prettige daginvulling te hebben en het kan de mantelzorger ontlasten. Een actief dagritme draagt bij aan een goed dag- en nachtritme.

Wij bieden verschillende activiteiten die aansluiten bij de behoeften van de deelnemers. Men kan kiezen wanneer gebruik gemaakt wordt van de dagbesteding. Dit kan uiteenlopen van één dagdeel tot meerdere dagdelen per week. In de huiselijk ingerichte ruimte is gelegenheid om te rusten. U kunt een dagdeel komen kennismaken op proef.

Wat doen we zoal?

  • Beleving en ontspanning.
  • Wandelen en bewegen.
  • Koken en bakken.
  • Muziek en zingen.
  • Geheugen- en gezelschapsspellen.
  • Creatief, met de seizoenen mee.
  • Weet u nog… positief terugkijken naar vroeger.

‘Doordat er dagbesteding is, kan mijn moeder langer thuis blijven wonen.’

‘Ik ben zo blij dat er dagbesteding is. Anders zit ik maar alleen thuis en weet ik niet wat ik moet doen.’

Reformatorische dagbesteding ’t Lichtpunt

Reformatorische dagbesteding ’t Lichtpunt biedt een gestructureerde dagindeling door gediplomeerde activiteitenbegeleiders. De vaste structuur zorgt voor een herkenbaar, actief dagritme. Dit draagt bij aan een goed dag- en nachtritme.

Wat biedt ’t Lichtpunt?

’t Lichtpunt biedt activiteiten die aansluiten bij de behoeften van de deelnemers. Zoals Bijbellezen, zingen, uitjes, wandelen, bewegen, creatief, bakken, geheugen- en gezelschapsspellen. Men kan kiezen wanneer gebruik gemaakt wordt van de dagbesteding. Dit kan uiteenlopen van één dagdeel tot meerdere dagdelen per week. In de huiselijk ingerichte ruimte is gelegenheid gezamenlijk de middagmaaltijd te nuttigen en desgewenst te rusten. We beschikken over een prachtige tuin met mooie mogelijkheden voor buitenactiviteiten. U kunt een dagdeel komen kennismaken op proef.

Persoonlijke begeleiding

Er zijn situaties waarin het moeilijk is de draad zelfstandig weer op te pakken. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of als u een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt. Wij kunnen u dan persoonlijke begeleiding bieden aan huis. Dit kan helpen de dagelijkse routine weer op te pakken.