..zorg(t) voor iedereen

Welkom bij Huis ter Leede Leerdam

Huis ter Leede is een protestants-christelijke woonzorgorganisatie in Leerdam. Wij bieden onze bewoners en cliënten persoonlijke en huishoudelijke verzorging, ondersteunende begeleiding, verblijf en verpleging. Dit alles bieden wij kortdurend en langdurig aan. Wijkverpleging, huishoudelijke ondersteuning en alarmering in Leerdam en de wijde regio behoren ook tot de mogelijkheden.

MEER INFORMATIE?
BEL 0345 - 61 42 41

CORONA
De afgelopen periode is voor ons allen moeilijk geweest. Wij hebben de richtlijnen van het RIVM steeds gevolgd. Het waren moeilijke keuzes tussen bezoek toelaten en besmetting voorkomen. We hebben dat zo goed als mogelijk gedaan. Nu we al meerdere weken coronavrij zijn, durven we het aan om Huis ter Leede weer open te stellen.

Zie verder https://www.huisterleede.nl/corona

Zorgkaart Nederland
Zorgkaart Nederland helpt mensen bij het zoeken naar passende zorg. Helpt u hen mee door uw mening over Huis ter Leede te geven wat betreft wonen en zorg of zorg aan huis? Dank u wel!

Verhalenbingo

cd53f2aa-8b5b-4bbb-b586-82bb7b6b0ae8.jpgdonderdag 09 juli 2020

Bij Verhalenbingo hebben de deelnemers een gewoon bingoblaadje voor zich. Er wordt een verhaal voorgelezen waarin alle cijfers van 1 t/m 75 voorkomen. Populair bij onze dagbesteding en op de huiskamers!

Er zijn 2 verhalen geschreven speciaal voor Huis ter Leede. Dat is het meest leuk. Een daarvan leest u hier. Heeft u ook zin om een verhalenbingo te schrijven? Stuur deze dan naar communicatie@huisterleede.nl Onze bewoners en deelnemeers zijn er blij mee!

Zingen bij Huis ter Leede - verhalen bingo

De leerlingen van groep 7 van de Calvijnschool zijn opgewonden Ze gaan straks zingen bij Huis ter Leede. ‘Weet iemand het adres van Huis ter Leede?’ vraagt juf Janneke. Marthe steekt haar vinger op: ‘Mijn oma van 75 woont daar. Het is Eiland 1. De postcode weet ik ook: 41 43 EN.’ ‘En het telefoonnummer zeker ook?’ lacht Jan. Marthe antwoordt: ‘Toevallig wel! Ik hou van getallen: 0 34 5 - 61 42 41. ‘Volgens mij moet het laatste getal 40 zijn… of 52’, zegt Jan. ‘Nee hoor, ik weet het zeker’, reageert Marthe. Juf Janneke grijpt in: ‘Genoeg nu. We weten waar we naartoe moeten en als we verdwalen, kunnen we nog bellen ook. Ze pakt de doos met 35 muziekinstrumentjes, voor elk kind is er iets. Het zijn 10 triangels, 9 xylofoons, 6 paar stokjes, dus eigenlijk 12, 8 tamboerijntjes en 2 blokfluiten. Ook legt ze de 39 liedbundels klaar. Altijd handig, 4 reserve. De klas bestaat uit 11 jongens en 24 meisjes. Het is een gezellige drukte.

Juf Janneke klapt in haar handen: ‘Iedereen naar de gang om zijn of haar jas te pakken.’ 3 kinderen rennen direct naar de kapstok. ‘Rustig lopen!’ corrigeert de juf hen. 13 leerlingen moeten nog even naar de wc… 14 minuten later loopt de klas keurig in een rij naar Huis ter Leede.

Onderweg vraagt de juf: ‘Hoe oud zijn jullie opa’s en oma’s?’ De kinderen roepen allemaal door elkaar: 73, 67, 65, 74, 62, 70. ‘Genoeg, genoeg’, zegt juf Janneke lachend. ‘Mijn vader is 72, ik heb helaas geen opa’s of oma’s meer. ‘Hoe oud bent u dan juf?’ vraagt Jan. ‘Dat is heel onbeleefd Jan, dat vraag je niet aan een dame’, reageert de juf. ‘Maar vooruit, raden jullie maar. ’21, 33, 55?’ Het is wel duidelijk dat de kinderen er nog niet zoveel zicht op hebben. ‘Ik heb het goede getal nog niet gehoord’, zegt de juf. ’27, 53, 31?’ ‘Ik zal jullie helpen. Het is in de buurt van 45.’ ’44?’ ‘Bijna! ’47?’ ‘Iets te hoog.’ ‘Dan moet het 46 zijn’, joelt Marthe en dat klopt.

In de verte zien ze Huis ter Leede al liggen. Er staan ook flats naast: Rondas en Beukelaar. ‘Ik bezorg daar folders’, roept Annemarijn. En de huisnummers zijn heel gek. ‘Het begint volgens mij bij 15 en dan loopt het tot 58. Dan moet je naar buiten voor nummer 59 en loopt het tot 69. Nummer 28, 29 en 30 willen geen folders. Nummer 48, 56 en 57 trouwens ook niet. Als het bijna oud en nieuw is, mag ik de huizen langs om een centje op te halen. De vorige keer had ik wel 61 euro!’ ‘Verdient dat nog een beetje, die folders bezorgen?’ vraagt Marthe. Annemarijn antwoordt: ‘Per maand heb ik toch wel 18 euro, dat vind ik best veel.’ Marthe antwoordt: ‘Met oppassen verdien ik wel eens 16 euro op 1 avond.’ ‘Poeh, dat is echt veel’, reageert Annemarijn.

‘Welkom, welkom’, zegt Esther van ‘t Lichtpunt hartelijk als de 36 bezoekers binnenkomen: de juf en de leerlingen. ‘Hang jullie jas maar op. Er zijn 37 kapstokhaakjes, dus dat past prima.’ ‘Er staan 38 stoelen in De Boulevard voor jullie, dus zoek maar een plekje. Beter iets te veel dan te weinig. Helaas zijn er maar 32 bekertjes drinken, dus dat wordt delen… Nee hoor, grapje. Er is genoeg. Er zijn ook 17 spritsjes en 19 speculaasjes. Kijk maar wat je kiest.’

20 deelnemers van ’t Lichtpunt zitten al klaar om te luisteren naar de leerlingen. Zij hebben allemaal iemand meegenomen, samen met de begeleiders zijn dat er dus nog eens 22. Gelukkig zijn er nog 25 reservestoelen die bijgeschoven kunnen worden. Het is volle bak. 23 kinderen hebben een instrumentje gepakt en staan klaar om te beginnen. De anderen zijn naar de wc, bij de kapstok of eten een koekje. Maar na 26 minuten kan de uitvoering beginnen! Na 49 liedjes en 54 minuten vindt iedereen het wel genoeg. Het was prachtig!

Aan de leerlingen wordt gevraagd enkele mensen terug te brengen naar hun huis. Zo moet mevrouw Jansen van 71 naar kamer 50. Meneer De Jong van 68 moet naar kamer 51. En mevrouw Den Hartog van 66 vindt het wel gezellig als er een meisje meeloopt naar haar woning op nummer 60. Of woonde ze nou op 63? Nee, 64!

Iedereen is uiteindelijk weer veilig thuis en op school. Wat was het een leuke ochtend. Voor herhaling vatbaar!

Iris Stekelenburg

« Terug

Verpleging

Alarmering

Maaltijdservice

Verzorging

Rondas en Beukelaar

Recreatie

Zorg thuis

Begeleiding

Steunpunten