..zorg(t) voor iedereen

Welkom bij Huis ter Leede Leerdam

Huis ter Leede is een protestants-christelijke woonzorgorganisatie in Leerdam. Wij bieden onze bewoners en cliënten persoonlijke en huishoudelijke verzorging, ondersteunende begeleiding, verblijf en verpleging. Dit alles bieden wij kortdurend en langdurig aan. Wijkverpleging, huishoudelijke ondersteuning en alarmering in Leerdam en de wijde regio behoren ook tot de mogelijkheden.

MEER INFORMATIE?

BEL 0345 - 61 42 41

Weekbrief
Met inachtneming van 1,5 meter afstand enz. zijn steeds meer activiteiten mogelijk. Kijk hier.

Zorgkaart Nederland
Zorgkaart Nederland helpt mensen bij het zoeken naar passende zorg. Helpt u hen mee door uw mening over Huis ter Leede te geven wat betreft wonen en zorg of zorg aan huis? Dank u wel!

Mooi portret

cor.jpgvrijdag 07 februari 2020

Cor Broerse is een van onze 150 vrijwilligers. Leuk om nader kennis te maken!

‘Ik ben geboren in Assen. Mijn vader was militair, dus we zijn vaak verhuisd. Toen ik trouwde, ben ik met mijn vrouw in Leerdam gaan wonen. Daar had ik een baan bij houthandel Varsseveld als calculator. Daarna werd ik bouwkundig hygiëneopzichter bij Defensie. Een soort keurmeester van keukens, kantines en leveranciers van het leger. Vervolgens kreeg ik de kans om een opleiding Arbeidshygiëne te volgen en werd daarmee de 1e geregistreerde arbeidshygiënist bij de Koninklijke Landmacht. In 2000 ben ik gestopt met werken.

Mijn liefde voor vrijwilligerswerk in de zorg is ontstaan in 1988. Ik ben toen meerdere jaren mee geweest als brancardier naar Lourdes. Ook werd ik activiteitenvrijwilliger in Lingesteyn. In 2008 heb ik de rolstoelwandeltocht van de Zonnebloem Roll-over in en om de Vijfheerenlanden opgericht. Helaas bestaat deze niet meer. Ook ben ik voorzitter van De Zonnebloem in Leerdam geweest.

Ik heb Huis ter Leede leren kennen via mijn schoonouders. Zij woonden in Arnhem in een verzorgingshuis en dreigden na meer dan 70 jaar huwelijk uit elkaar gehaald te worden. Ze vonden het prima naar ons in Leerdam te komen en in Huis ter Leede te gaan wonen. Ze waren toen al 96 jaar. Mijn schoonmoeder is na negen maanden overleden, mijn schoonvader na tweeënhalf jaar. Maar ze hebben er nog fijn gewoond. Het leek me mooi hier vrijwilligerswerk te doen en ik meldde me aan bij Iris van Wijk, de toenmalige vrijwilligerscoördinator. Ik begon als vrijwilliger bij het Samen wandelen in Noord elke woensdagmorgen en dat doe ik nog steeds. Daarnaast ging ik assisteren bij het koffiedrinken met de bewoners van huiskamer Roef van De Kajuit in De Boulevard. Vrijdag help ik bij Bewegen op muziek. Ook rijd ik graag met de nieuwe rolstoelbus van Johanniter Nederland. Onlangs maakten we een nostalgische toer in de buurt met bewoners langs hun vroegere huis.

Ik ben lid van het gezelligheidskoor Gaan zoals het gaat in Lingezicht, Acquoy.
Hieruit is een groepje ontstaan dat met regelmaat zingt op de huiskamers van Huis ter Leede onder begeleiding van een accordeonist. Wij presenteren ons daar als de Leede Maatjes. Het mooie hiervan is dat we veel oud-Hollandse liedjes zingen die door veel mensen met dementie herkend en meegezongen worden.

‘Wat ik het mooiste vind, is het 1 op 1 contact met de mensen. Ook als ze een mindere bui hebben, lukt het me meestal wel hen op te vrolijken. De meesten (her)kennen me en worden rustig als ik binnenkom. Dat geeft veel voldoening. Ook is het heel gezellig met het personeel, familie en andere vrijwilligers. En die verhuizing van Huis ter Leede naar Leerdam Oost over een paar jaar? Ik verhuis gewoon mee!’

Iris

« Terug

Verpleging

Alarmering

Maaltijdservice

Verzorging

Rondas en Beukelaar

Recreatie

Zorg thuis

Begeleiding

Steunpunten