..zorg(t) voor iedereen

Welkom bij Huis ter Leede Leerdam

Huis ter Leede is een protestants-christelijke woonzorgorganisatie in Leerdam. Wij bieden onze bewoners en cliënten persoonlijke en huishoudelijke verzorging, ondersteunende begeleiding, verblijf en verpleging. Dit alles bieden wij kortdurend en langdurig aan. Wijkverpleging, huishoudelijke ondersteuning en alarmering in Leerdam en de wijde regio behoren ook tot de mogelijkheden.

MEER INFORMATIE?

BEL 0345 - 61 42 41

Weekbrief
Met inachtneming van 1,5 meter afstand enz. zijn steeds meer activiteiten mogelijk. Kijk hier.

Zorgkaart Nederland
Zorgkaart Nederland helpt mensen bij het zoeken naar passende zorg. Helpt u hen mee door uw mening over Huis ter Leede te geven wat betreft wonen en zorg of zorg aan huis? Dank u wel!

Nieuwbouw!

Oude Emmahuis.jpgdinsdag 18 juni 2019

Huis ter Leede wil een nieuw woonzorgcentrum met 87 appartementen en 27 zelfstandige woningen bouwen op het terrein van het oude Emmahuis aan de Oranjehof in Leerdam Oost. Aan de huidige 20 zelfstandige woningen aldaar worden onderhoudswerkzaamheden verricht.

Naar verwachting start de sloop van het oude Emmahuis halverwege 2020 en hopen we dat de bouw eind 2022 klaar is. Huis ter Leede zal de verhuizing van intramurale bewoners van De Mast en De Kajuit uiteraard zeer nauwkeurig verzorgen. Wat dit voor de bewoners van de naastgelegen flats De Rondas en Beukelaar betekent en wat er met het huidige gebouw op Eiland 1 gebeurt, hangt van eigenaar Habion af.

Zoals het er nu uitziet, blijft dagbesteding ’t Anker waar het nu is en verhuist dagbesteding ’t Lichtpunt mee naar de nieuwbouw. Wat het voor ons kinderdagverblijf De Matroosjes betekent, onderzoeken we nog. Huis ter Leede blijft Thuiszorg, Huishoudelijke Ondersteuning, Alarmering en Maaltijdservice bieden. Medewerkers en vrijwilligers zijn geïnformeerd. Nieuwe bewoners, cliënten en huurders van Rondas/Beukelaar zullen vanaf nu uiteraard op de hoogte gesteld worden van de nieuwbouwplannen.

Toelichting
Bijna 50 jaar geleden is Huis ter Leede in gebruik genomen. Intussen is er veel veranderd. Rond 2000 is het gebouw gerenoveerd. Nu, 20 jaar later, vindt Huis ter Leede het niet meer geschikt om er de komende decennia nog zorg te leveren en legt fors toe op de huur. Daarom is zij op zoek gegaan naar andere mogelijkheden.

Huis ter Leede wil graag een gebouw dat zo goed mogelijk past bij de huidige eisen van de zorg. Een nieuw gebouw kan daarin maximaal voorzien.

Het zoeken naar een nieuwe locatie heeft lang geduurd. Uiteindelijk is het gelukt op de plek van het oude Emmahuis. De eigenaar is de landelijke woningcorporatie Woonzorg Nederland. Zij is bereid voor Huis ter Leede een nieuw gebouw te realiseren. Huis ter Leede en Woonzorg Nederland gaan dit project samen uitvoeren. We zijn blij en dankbaar dat dit besluit genomen is!

Bij de foto: Tom Huijben, assetmanager Woonzorg Nederland (l) en Kees Schetters, bestuurder Huis ter Leede voor het oude Emmahuis. Foto: Yvonne Kazen.

« Terug

Verpleging

Alarmering

Maaltijdservice

Verzorging

Rondas en Beukelaar

Recreatie

Zorg thuis

Begeleiding

Steunpunten