..zorg(t) voor iedereen

Welkom bij Huis ter Leede Leerdam

Huis ter Leede bestaat uit een woon- en zorgcentrum in Leerdam. In de aanpalende flats kunnen wij zorg verlenen. Wij bieden onze bewoners persoonlijke en huishoudelijke verzorging, ondersteunende begeleiding, verblijf en verpleging. Dit alles bieden wij zowel kortdurend als langdurig aan. Zorg aan huis, huishoudelijke ondersteuning en alarmering in de wijde regio behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Vragen of meer informatie? 
Bel 0345-614241

Zorgkaart.nl
Zorgkaart.nl helpt mensen bij het zoeken naar passende zorg. Helpt u hen mee door uw mening over Huis ter Leede te geven wat betreft wonen en zorg of zorg aan huis? Dank u wel!

Mooi portret

IMG_20171115_102438.jpgwoensdag 22 november 2017

Lees hier op welke mooie manier de familie Van Steenis omgaat met hun ouder wordende moeder die woont bij Huis ter Leede.

Een vrolijke, zingende moeder

Mevrouw Van Steenis woont in De Kajuit (het vroegere verpleeghuis). Zij zit elke woensdagochtend in ons restaurant De Boulevard met haar zoon Aart en schoondochter Annelies bij het raam en zingt dan vaak Op een grote paddenstoel en aansluitend Ga niet alleen door ’t leven, die last is u te zwaar.

Aart: ‘Moeder is altijd goed voor ons geweest, nu zijn wij aan de beurt. En we doen het met liefde. Eerst woonde ze op De Mast, het voormalige verzorgingshuis. Maar daar verpieterde ze, ging dwalen en at niet meer. Nu zit ze altijd in huiskamer De Pier of met ons hier beneden. Ze is opgebloeid en aangekomen in gewicht.’ Annelies vult aan: ‘Het is een gesloten afdeling, maar dat vinden wij alleen maar een veilig idee. Al was het in eerste instantie wel even slikken. En mijn schoonmoeder geeft aan dat ze het hier fijn vindt. Dat is voor ons het allerbelangrijkste.’

Niet tegenspreken
Aart: ‘Mijn moeder herkent ons gelukkig nog wel. Al noemt ze mij soms haar vader of Annelies haar schoonmoeder. Wij gaan daar niet tegenin, maar zeggen zoiets als: We zijn gepromoveerd! Verbeteren of tegenspreken, heeft echt geen zin. Het enige dat je ermee bereikt, is dat iemand helemaal niets meer zegt, is onze ervaring. Het zal steeds slechter met haar gaan, maar we blijven komen, ze hoort er bij en heeft hier zelf niet om gevraagd.’

Oud en Nieuw
Aart vervolgt: ‘Moeder wordt op oudejaarsdag 87 jaar. We eten met de hele familie ’s middags oliebollen hier beneden in De Boulevard. Dat is veel belangrijker dan dat moment van 12 uur ’s nachts. De meeste bewoners slapen dan allang.’

Leerafdeling
Het feit dat De Pier sinds kort een leerafdeling is, waar mbo- en hbo-stagiaires zelfstandig werken onder toezicht van een gediplomeerd begeleider, vinden Aart en Annelies een voordeel. ‘Moeder heeft hier veel aanspraak en krijgt veel aandacht. Wij zijn sowieso heel tevreden over de zorg en het huis.

Creatief
Ellen van der Sluijs is regisseur en leerlingbegeleidster op De Pier en kent deze familie goed. ‘Wat mij opvalt is dat ze de lat ongemerkt op de juiste hoogte leggen voor hun moeder en genieten van gezamenlijke, kleine dingen. Ze staan open voor ideeën en gaan creatief met situaties om. Ze zien de dementie van hun moeder niet als iets ergs, maar iets dat je kunt krijgen en waarmee de omgeving moet leren omgaan. Het resultaat van deze houding: een vrolijke, zingende moeder en een opgewekte familie.

Door: Iris Stekelenburg
Foto: Ellen v.d. Sluijs

« Terug

Verpleging

Alarmering

Maaltijdservice

Verzorging

Aanleunwoningen

Recreatie

Zorg aan huis/Huishoudelijke zorg

Begeleiding

Steunpunten