..zorg(t) voor iedereen

Rolstoelbus!

sint kees wind.jpgdonderdag 28 november 2019

Donderdag 28 november 2019 ontving Huis ter Leede op ludieke wijze een rolstoelbus van Johanniter Nederland! Veel van onze vrijwilligers zijn aangesloten bij deze protestants-christelijke overkoepelende vrijwilligersorganisatie.

De bus met Sinterklaas daarin werd opgewacht door vrijwilligers van Huis ter Leede, de directeur Lidwien van der Reep van Johanniter Nederland met enkele collega’s, Berry Verwijmeren namens de Wijkraad Leerdam Noord, bewoners, cliënten en personeel van Huis ter Leede en pers. Wat een mooi cadeau bracht die Sint ons!

Sint in huis
Eenmaal binnen in De Boulevard las Sint een prachtig gedicht voor waaruit bleek dat wij de bus echt mogen gebruiken! Onze directeur Kees Schetters antwoordde natuurlijk in stijl met een gedicht dat door onze Rijm- en Stuurpiet gemaakt was:

Sint, wat stonden we ons bijzonder te verblijden
nu u met een nieuwe rolstoelbus voor kwam rijden!
Hartelijk dank, Sint, voor dit gulle gebaar
en dank ook aan Lidwien en alle Johanniter mensen aldaar.

Voor een uitje, dichtbij of verder weg
wat is een rolstoelbus dan handig zeg!
Voor onze bewoners en cliënten geeft zo’n ritje veel plezier
en onze mensen van de dagbesteding brengen we van thuis naar hier.
(En natuurlijk worden de deelnemers ook weer thuisgebracht,
maar dat had u vast al wel zelf bedacht.)

Nu nog een wens die dient tot besluit:
Een veilige reis voor een ieder! Mijn gedichtje is uit.

Ook was er nog een feestelijk moment voor onze vrijwlliger Coby Bats. Zij kreeg de Johanniter-speld omdat ze 25 jaar vrijwilliger is!

Uitstapjes
De 8-persoons bus wordt gebruikt om uitstapjes te maken met bewoners, cliënten en ouderen uit de wijk, wat anders niet of nauwelijks mogelijk is. Huis ter Leede had tot voor kort een bus. Maar hiervan hield het contract op en er konden ook geen rolstoelen in. In de nieuwe bus kunnen 4 rolstoelen. Dus we zijn heel blij met dit prachtige gebaar van Johanniter Nederland die de rolstoelbus zeven jaar kosteloos ter beschikking stelt. Een keer naar het strand, naar het tuincentrum, langs het huis waar men vroeger woonde of zwemmen. Er is van alles te bedenken, maar we vragen het natuurlijk allereerst aan de mensen zelf waar zij graag naartoe willen. Ook is het fijn dat mensen opgehaald kunnen worden om deel te nemen aan activiteiten van Huis ter Leede.

Geen speciaal rijbewijs nodig
Er is geen speciaal rijbewijs nodig. Vrijwilligers die met de rolstoelbus rijden, moeten wel een kleine cursus volgen voor onder meer het vastzetten van de rolstoelen en het omgaan met de passagiers. Johanniter Nederland stelt ook een rolstoelbus ter beschikking aan DrieGasthuizenGroep in Arnhem en Zorgstroom in Middelburg.

 

« Terug