..zorg(t) voor iedereen

Welkom bij Huis ter Leede Leerdam

Huis ter Leede bestaat uit een woon- en zorgcentrum in Leerdam. In de aanpalende flats kunnen wij zorg verlenen. Wij bieden onze bewoners persoonlijke en huishoudelijke verzorging, ondersteunende begeleiding, verblijf en verpleging. Dit alles bieden wij zowel kortdurend als langdurig aan. Zorg aan huis, huishoudelijke ondersteuning en alarmering in de wijde regio behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Vragen of meer informatie? 
Bel 0345-614241

Zorgkaart.nl
Zorgkaart.nl helpt mensen bij het zoeken naar passende zorg. Helpt u hen mee door uw mening over Huis ter Leede te geven wat betreft wonen en zorg of zorg aan huis? Dank u wel!

Leerafdeling

intro 28 aug 17.jpgdonderdag 31 augustus 2017

1 september 2017 startte op onze verpleegafdeling De Kajuit een Leerafdeling. Hier werken mbo- en hbo-studenten Verzorging en Verpleegkunde zelfstandig. Er zijn altijd gediplomeerde werkbegeleiders aanwezig ‘met de handen op de rug’, die eindverantwoordelijk blijven.

Leren in de praktijk
Huis ter Leede biedt zo stage- en beroepspraktijkvormingsplaatsen binnen psychogeriatrische verpleeghuiszorg, waarnaar vanuit het onderwijs veel vraag is: competentiegericht leren in de praktijk.

De stagiaires voor Verzorgende IG niveau 3 en verpleegkundige niveau 4 komen van de regionale opleidingscentra (ROC Hoornbeeck, Da Vinci en Midden-Nederland). De stagiaires voor verpleegkundige niveau 6 zijn studenten van de Christelijke Hogeschool Ede. Alle studenten namen vooraf deel aan een introductiebijeenkomst en rondleiding. Bewoners, familie, mantelzorgers en medewerkers zijn geïnformeerd en enthousiast.

Volwaardige diensten
De Leerafdeling startte met 11 studenten in huiskamer De Pier op de 1e etage van Huis ter Leede. Vanaf februari 2018 zal de andere huiskamer (Kade) op dezelfde etage bij de Leerafdeling getrokken wordt. Op elke huiskamer wonen 8 bewoners. De voltijds studenten draaien volwaardige diensten, van 7.00 uur tot 15.30 uur of van 15.30 uur tot 23.00 uur, ook in het weekend en de schoolvakanties. Voor minstens 20 weken en maximaal een schooljaar. Wekelijks komt er een docent van één van de scholen naar Huis ter Leede voor gesprekken, begeleiding, thema- en klinische lessen.

Op dit moment zijn er genoeg deelnemende scholen en studenten. Maar mocht er interesse zijn in deze manier van onderwijs, dan kan contact opgenomen worden met praktijkopleider Anja v.d. Voet, tel. 0345 - 614 24 6, praktijkopleider@huisterleede.nl

Huis ter Leede biedt daarnaast op andere plaatsen binnen de organisatie werken- en lerenplaatsen aan BBL-studenten op niveau 3, 4 en 6 en ‘gewone’ stageplekken.

Feestelijke ondertekening
In september vond de feestelijke ondertekening plaats van de samenwerking met de scholen en Huis ter Leede.

« Terug

Verpleging

Alarmering

Maaltijdservice

Verzorging

Aanleunwoningen

Recreatie

Zorg aan huis/Huishoudelijke zorg

Begeleiding

Steunpunten